Middagsvafler

Middagsvafler

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Har du prøvd å fylle vaflene med noe salt? Med revet ost, strimlet kjøttpålegg og andre godsaker blir vaflene forvandlet til lekre, varme smørbrød!

Fremgangsmåte

Smelt smøret. Bland alle ingrediensene i en bolle og pisk til en jevn røre. La den stå i minst 15 minutter, slik at melet får svelle. Røren skal være som tykk saus. Er den for fast, kan litt kaldt vann røres inn.
Stek vaflene i et godt oppvarmet vaffeljern.
Dryss for eksempel skinke, soltørket tomat og ost på vaffelen før du tar den ut av jernet. Brett vaffelen i to og la den ligge i jernet til osten smelter. Med friske tomatskiver smaker dette himmelsk!

Tips:

Bytt gjerne ut noe av melken med yoghurt, rømme eller andre syrnede melkesorter. Noe av melet kan også byttes ut med grovt mel, havregryn eller 4-korn. Litt hakkede nøtter i røren er også godt.